NL EN
DONEER NU!

Zorgen om neerslachtige drinker na de coronacrisis

20 april 2022

Onderzoek naar het alcoholgebruik tijdens de coronacrisis bevat aanwijzingen dat juist een kwetsbare groep Nederlanders meer is gaan drinken. Houd die groep in de gaten, waarschuwen de onderzoekers.

Het baart de onderzoekers zorgen dat juist bij ondervraagden die last hebben van angst, neerslachtigheid en stress, tot wel een kwart antwoordde meer te zijn gaan drinken.

“Omdat alcoholgebruik op zichzelf ook angst, neerslachtigheid en stress kan veroorzaken, kunnen mensen die alcohol drinken om met deze negatieve emoties en gevoelens om te gaan in een vicieuze cirkel komen”, zegt onderzoeker Carmen Voogt.

“Het is essentieel om risicogroepen te ondersteunen door vroegtijdig een passend aanbod van laagdrempelige (online) alcoholinterventies en bewezen (kosten) effectieve (beleids)maatregelen aan te bieden”, adviseren de onderzoekers.

Bron: trimbos.nl.

alcoholgebruik-tijdens-het-eerste-jaar-van-de-coronacrisis-in-nederland_1.pdfalcoholgebruik-tijdens-het-eerste-jaar-van-de-coronacrisis-in-nederland_1.pdf (2,65 MB)

Laatste nieuws