NL EN
DONEER NU!

Tytsjerksteradiel maakt zich zorgen over alcoholgebruik onder minderjarigen

9 maart 2017

In de gemeente Tytsjerksteradiel lijkt het gebruik van alcohol onder minderjarigen toe te nemen. De gemeente maakt zich zorgen. Uit een recent onderzoek bij een alcoholvrij feest, de Mega School Party, op 25 februari bleken 12 jongeren alcohol genuttigd te hebben. Samen met de politie werden jongeren getest waarvan men vermoedde dat ze stiekem hadden gedronken.

"We hebben de test gedaan op een regenachtige dag waardoor de score relatief laag was. De ouders van de betrokken kinderen zijn door ons gebeld en zij konden hun kinderen ophalen en meenemen naar huis. Ze hebben later een informatiebijeenkomst bijgewoond over alcoholgebruik onder jongeren", zo laat Lydia Hoekstra van de gemeente weten.

Piet de Poel, eigenaar van Club Quatrebras, is verontrust over het toenemend aantal jongeren dat onder invloed van alcohol naar de Mega School Parties komt. De Poel signaleert dat jongeren vaker indrinken (in korte tijd veel alcohol drinken) voordat ze op stap gaan. Door het indrinken ontstaan kansen op een black-out, of zelfs op een alcoholvergiftiging.

Bron: waldnet.nl.

Laatste nieuws