NL EN
DONEER NU!

Lloyds verbiedt drinken tijdens werk overdag

19 februari 2017

Lloyds verbiedt drinken tijdens werk overdag In de Londense City, het grootste financiële centrum van Europa, is het vrij gebruikelijk om tijdens de lunch een paar pints achterover te slaan. Lloyds, één van de oudste banken van Groot-Brittannië, verbiedt sinds kort werknemers nog langer tussen 9 en 5 alcohol te nuttigen.

Stralend voorbeeld van iemand die er groot mee is geworden is Nigel Farage, de Brexiteer en voormalig leider van Ukip. Hij was lange tijd grondstoffenhandelaar in de City en verhaalt nog regelmatig op nostalgische wijze over de uit de hand gelopen middagen in de pub met collega’s. Die vaak daarna straalbezopen achter hun bureau zaten.

Zo rijkelijk stroomt de drank in de City al jaren niet meer. Maar een verbod op drinken onder werktijd was er nooit. Zolang de handelaren omzet binnensleepten, maakten werkgevers geen problemen van de vloeibare lunch. Toch vindt Lloyds het nu mooi geweest. Bij de helft van alle disciplinaire zaken bij de bank blijkt namelijk alcohol in het spel. In de toekomst kan overdag drinken ontslag betekenen.

Andere banken en verzekeraars in de City zeggen dat ze ervan uitgaan dat hun werknemers zich fatsoenlijk gedragen en vinden een verbod vooralsnog niet nodig.

Bron: trouw.nl.

Laatste nieuws