NL EN
DONEER NU!

Later seks door social media en hogere alcoholleeftijd

22 maart 2018

Later seks door social media en hogere alcoholleeftijd Jongeren beginnen later aan seks door sociale media. Ook de verhoging van de leeftijd waarop je alcohol kunt krijgen is van invloed. Dat concludeert onderzoeksbureau Rutgers uit een kwalitatief onderzoek met 47 jongeren.

Dat jongeren van nu pas op latere leeftijd beginnen aan seks dan voorgaande generaties, toonde het onderzoeksinstituut vorig jaar al aan. In 2017 had de helft van de jongeren van 18 jaar seks gehad. Vijf jaar eerder gold dat voor de helft van de 17-jarigen al.

Het gebruik van social media is hiervoor een verklaring, volgens Rutgers. Die zorgt er namelijk voor dat de drempel om op elkaar af te stappen hoger ligt.

Ook de verhoging van de leeftijd waarop je alcohol kunt krijgen is volgens het onderzoek van invloed. Die maakte het uitgaansleven voor jongeren onder de 18 minder interessant. Je komt clubs niet in, en je mag geen alcohol bestellen in cafés. Hierdoor gaan jongeren minder uit. En dat is De Plek om te versieren en je eerste seksuele ervaringen op te doen.
Voor laagopgeleide jongeren geldt dat minder; zij geven aan dat feestjes op sportverenigingen, thuis of elders net zo goed gelegenheid bieden om te iemand te versieren.

Bron: parool.nl.

rutgers-een_latere_eerste_keer_onderzoeksrapport.pdfrutgers-een_latere_eerste_keer_onderzoeksrapport.pdf (1,07 MB)

Laatste nieuws