NL EN
DONEER NU!

Toegangsleeftijd nachthoreca in veel steden opgehoogd naar 21 jaar

28 februari 2023

Eerder werd al uit Amsterdam gemeld dat de leeftijdsgrens om toegelaten te worden bij veel clubs is opgehoogd naar 21 jaar. Inmiddels lijkt die trend zich uit te breiden naar steden in de rest van het land. Dat bericht de NRC.

Clubeigenaren van Rotterdam tot Nijmegen en Groningen zeggen dat zij jongeren tussen de 18 en 21 voortaan weren. Jongeren plegen vandalisme, zijn bot tegen het personeel en zuipen zich klem. Het beleid zou een reactie zijn op achttienplussers die door het corona-isolement een gebrek aan uitgaanservaring hebben.

Het aantal incidenten in het nachtleven onder jongeren van achttien en negentien (die tijdens de coronacrisis nog geen alcohol mochten drinken) in 2022 was opvallend hoog ten opzichte van de jaren voor corona, aldus Raoul Verwey van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV). „Specifiek de groep van 18- en 19-jarigen wist niet hoe je moest uitgaan, zij hebben immers bijna twee jaar lang het ‘normale’ uitgaansleven moeten missen”, aldus Verwey. Daarbij was er een tekort aan portiers in de maanden na de coronacrisis, waardoor jongeren moeilijker in toom te houden waren.

Bron: nrc.nl.

Laatste nieuws