NL EN
DONEER NU!

Register Sociale Hygiëne wordt vervangen

31 mei 2023

Register Sociale Hygiëne wordt vervangen Het oude examenregister van de Landelijke Examencommissie Stichting Vakbekwaamheid Horeca (LEC-SVH) wordt 1 juli a.s. vervangen door een register dat namens de overheid wordt beheerd door de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh) en los staat van SVH.

Voor mensen die al geregistreerd staan in het register heeft de nieuwe ontwikkeling tot gevolg dat zij zich binnen 5 jaar moeten melden bij het Lcsh (via DigiD). Hun gegevens zijn al door LEC-SVH doorgegeven, maar er moet een herregistratie plaatsvinden. Dat is gratis. Wordt dit niet binnen 5 jaar gedaan, dan vervalt de registratie in het Sociale Hygiëne register en moet opnieuw examen worden gedaan. Het nieuwe register is te vinden op de website van de Lcsh: www.registersocialehygiene.nl.

Voor mensen die na 1 juli het diploma sociale hygiëne halen heeft het meer gevolgen. Zij moeten zich als geslaagde kandidaat zelf aanmelden bij de Lcsh via bovenstaande website. Dat moet ook via DigiD. Zij krijgen een aantal vragen over hun gegevens. Die gegevens worden vergeleken met de gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP) en met persoonsgegevens die ingevuld zijn bij het examen. Voor die zelfregistratie worden leges in rekening gebracht.

Bronnen: missethoreca.nl en svh.nl.

Laatste nieuws