NL EN
DONEER NU!

Geen alcohol in Doetinchemse wijkcentra

31 augustus 2020

Geen alcohol in Doetinchemse wijkcentra Een biertje of wijntje tijdens een spelletje kaart is vanaf 1 september taboe in de tien Doetinchemse wijkcentra. Volgens beheerder Buurtplein is dat nodig om te voldoen aan de eis in de Drank- en Horecawet dat er altijd een leidinggevende aanwezig moet zijn.

"Gezelligheid wordt gemaakt door de mensen, niet door de alcohol", aldus directeur-bestuurder Marleen Leurs van Buurtplein.

Voorzitter Gerritsen en secretaris Betsie Derksen van de kaartclub stellen dat voor wijkcentra een uitzondering geldt. "Een goed geïnstrueerde vrijwilliger voldoet. En die hebben we", aldus de twee bestuursleden in een brief aan Buurtplein. Marleen Leurs is niet onder de indruk van het bezwaar. Ze schrijft dat de uitzonderingsbepaling bekend is, maar dat het haar standpunt niet verandert.

Sandra van Ginneken van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP en deskundige op het gebied van de Drank- en Horecawet laat desgevraagd weten dat zij vermoedt dat de Doetinchemse wijkcentra slachtoffer zijn van het feit dat hun beheerder, Buurtplein, een BV is. "De wettelijke uitzonderingsbepaling geldt alleen voor stichtingen en verenigingen, niet voor BV’s."

Bronnen: ad.nl, gelderlander.nl en doetinchemsvizier.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl