NL EN
DONEER NU!

Staatssecretaris Van Rijn vindt dat kwaliteit gemeentelijke plannen omhoog moet

6 mei 2015

Staatssecretaris Van Rijn vindt dat kwaliteit gemeentelijke plannen omhoog moet Staatssecretaris Martin van Rijn heeft vandaag de Tweede Kamer een brief gezonden over het Intraval-onderzoek naar de Preventie- en Handhavingsplannen alcohol. Hij geeft daarin aan dat de kwaliteit van de plannen omhoog moet. De staatssecretaris: "Er zijn voldoende modellen gemaakt en best practices verspreid waar gemeenten hun voordeel mee kunnen doen."

Van Rijn gaat met bestuurders van gemeenten en de VNG in gesprek om te zien welke acties nodig zijn om de laatste gemeenten zonder plan over de streep te trekken.

Daarnaast is hij voornemens om in juni een brief over alcohol aan alle gemeenten te sturen waarin een groot aantal aspecten van het alcoholbeleid wordt behandeld. Van Rijn: "De uitkomsten van het Intraval onderzoek zullen daar onderdeel van vormen. Ik zal gemeenten daarin nogmaals wijzen op hun wettelijke verplichtingen, de mogelijkheden die ze hebben en de ondersteuning die daarbij kan worden geboden. Met name de gemeenten die nog geen preventie- en handhavingsplan hebben vastgesteld zal ik in mijn brief apart aanspreken".

Van Rijn heeft inmiddels het Trimbos-instituut opdracht gegeven om een congres te organiseren over alcohol en preventie, met name gericht op gemeenten. Op dit congres staat het verbeteren van de kwaliteit van de plannen en kennisdeling centraal.

Bronnen: nieuwsbericht en kamerbrief.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl