NL EN
DONEER NU!

Amsterdamse delicatessenzaak mag openblijven, nu er geen alcohol meer wordt geschonken

23 augustus 2023

Fratellini, een winkel waar Italiaanse delicatessen, belegde broodjes en drankjes verkocht worden, mag toch in de Haarlemmerstraat blijven. De gemeente eiste aanvankelijk dat de winkel zou sluiten, omdat het te veel leek op een horecazaak. Dat meldt AT5.

Daar wordt nu alsnog van afgezien, zegt het stadsdeel Centrum, omdat de eigenaren van Fratellini "een overtuigend plan van aanpak" hebben ingediend. In dat plan staat onder meer dat Fratellini voortaan geen alcohol voor directe consumptie meer zal verkopen. Ook is het gedaan met de tafels en stoelen, waar mensen hun broodje kunnen eten. "Daarmee heeft de winkel niet meer de uitstraling van een horecabedrijf", laat het stadsdeel weten.

Met de regels wil de gemeente de strijd aanbinden met blurring, ofwel mengformules. Daarmee worden winkels bedoeld die eten en drinken verkopen op plekken waar geen horecabestemming voor is.

Het stadsdeel zegt blij te zijn dat de ondernemers de zaak hebben aangepast zodat Fratellini open kan blijven: "De winkel heeft in korte tijd een goede band met de buurt opgebouwd."

Bron: at5.nl.

Laatste nieuws