NL EN
DONEER NU!

Vindicat krijgt geen accreditatie meer. Overmatig alcoholgebruik speelt nog steeds een grote rol

1 oktober 2018

Vindicat krijgt geen accreditatie meer. Overmatig alcoholgebruik speelt nog steeds een grote rol Studentencorps Vindicat uit Groningen krijgt het komende studiejaar geen accreditatie van de Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool. De vereniging krijgt daardoor geen bestuursbeurzen en wordt niet meer uitgenodigd voor officiële gelegenheden.

De universiteit en hogeschool zijn van mening dat de maatregelen die na enkele incidenten genomen zijn niet tot de gewenste cultuurverandering hebben geleid. De onderwijsinstellingen nemen het advies over van de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties.

Die commissie stelt in een rapport dat binnen Vindicat niet genoeg bereidwilligheid is voor een cultuurverandering. Zo speelt overmatig alcoholgebruik nog steeds een grote rol bij de vereniging, ook bij de ontgroeningen. Ook blijkt uit interne enquêtes dat een aanzienlijk deel van de leden de cultuur binnen de vereniging als onveilig ervaart en is de communicatie na ernstige incidenten gebrekkig.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws