NL EN
DONEER NU!

Blokhuis gaat Nationaal Preventieakkoord uitbreiden met o.m. alcohol

14 december 2017

Blokhuis gaat Nationaal Preventieakkoord uitbreiden met o.m. alcohol Vandaag liet staatssecretaris Paul Blokhuis de Tweede Kamer tijdens de begrotingsbehandeling VWS weten dat hij voornemens is de scoop van het Nationaal Preventieakkoord, waarvan de focus volgens het regeerakkoord ligt op de aanpak van roken en overgewicht, uit te breiden met andere thema's, zoals alcohol. Voor het Preventieakkoord is in 2018 €21 miljoen beschikbaar en in 2019 en in 2020 €18 miljoen.

Ook liet hij weten dat dat Nationaal Preventieakkoord niet alleen betrekking zal hebben op jongeren, maar ook op ouderen. Verder zal het akkoord minder vrijblijvend zijn dan eerdere akkoorden op dit terrein. De afspraken en maatregelen in het akkoord zullen bewezen effectief zijn. Voorts gaf hij aan voornemens te zijn om het akkoord vóór de zomer 2018 gereed te hebben.

Het Nationaal Preventieakkoord zal gesloten worden met patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten, sportverenigingen, sportbonden en maatschappelijke organisaties. De staatssecretaris wil grote bedrijven, zelfs als zij geld verdienen aan ongezonde producten, er ook bij betrekken, maar hij zegde toe te voorkomen dat zij daarmee goede sier kunnen maken.

Bron: tweedekamer.nl.

Laatste nieuws