NL EN
DONEER NU!

Gemeente Utrecht in val gelokt door Geen Stijl

1 december 2015

Gemeente Utrecht in val gelokt door Geen Stijl De Utrechtse partij Student & Starter heeft raadsvragen gesteld over de naleving van de alcoholwetgeving door de gemeente Utrecht. Aanleiding is een filmpje op website GeenStijl waarin tieners zonder problemen alcohol krijgen na afloop van een bijeenkomst van de gemeente over het horecabeleid.

De tieners droegen in opdracht van GeenStijl geheime camera's en legden de fout vast. Aan geen van hen werd een identiteitsbewijs gevraagd en alle drie kregen ze alcohol mee.

De gemeente Utrecht laat weten het 'heel vervelend' te vinden dat uit dit filmpje blijkt dat minderjarigen alcohol hebben kunnen krijgen op een gemeentelijke bijeenkomst. De gemeente vindt dat zij een voorbeeldrol heeft en bij uitstek moet voorkomen dat minderjarigen alcohol drinken. De gemeente zal bij recepties en bijeenkomsten in alle gevallen met bandjes gaan werken, zodat duidelijk is of iemand meerderjarig is.

"Dit is een goede les, wij zelf moeten ook altijd alert zijn en blijven. Aan alle ambtenaren die een bijeenkomst organiseren wordt nogmaals een duidelijke instructie gegeven, zodat zij zich goed bewust zijn van regels die gelden bij de gemeente en alert zijn op de naleving. Ook gaan wij hierover nogmaals in gesprek met de cateraars."

Bronnen: rtvutrecht.nl, duic.nl en nu.nl.

Laatste nieuws