NL EN
DONEER NU!

Geen glas en blik meer bij stadsparkfestivals in Breda na incidenten

7 augustus 2017

Geen glas en blik meer bij stadsparkfestivals in Breda na incidenten Bezoekers aan Palm Parkies in Breda mogen bij de rest van de edities deze zomer géén glas en blik meer meenemen. Dat heeft de organisatie van de populaire gratis stadsparkfestivals meegedeeld. Palm Parkies wordt tijdens de zomervakantie elke dinsdagavond gehouden in het Valkenberg.

Het 'picknickgevoel' is juist wat Palm Parkies zo kenmerkt. Als jij de chips en de gehaktballen meeneemt, zorg ik voor het bier. Die gehaktballen mogen nog steeds, de biertjes niet meer tijdens de drie edities van Palm Parkies die deze zomer nog plaatsvinden.

Aanleiding voor de maatregel is een aantal incidenten in de voorbije weken. Zo is volgens de organisatie met flessen gegooid naar beveiligers en lagen er heel veel glasscherven op de grond. Ook waren er problemen met (loslopende) honden en was er sprake van overmatig drugsgebruik en lawaaioverlast door gettoblasters.

De Bredase afdeling van de SP stelde maandagmiddag meteen schriftelijke vragen over het verbod aan het college van B en W in de stad. Volgens de partij kan niet iedereen het zich veroorloven geld aan een biertje uit te geven. Palm Parkies zou met het verbod op blikjes en glas minder laagdrempelig worden.

De SP stelt dat het meenemen van eigen drankjes ernstig wordt ontmoedigd en vermoedt dat vooral commerciële belangen aan het besluit ten grondslag liggen. Gevreesd wordt dat Palm Parkies de zoveelste borrelgelegenheid voor de 'happy few' wordt.

Bronnen: bndestem.nl en omroepbrabant.nl.

Laatste nieuws