NL EN
DONEER NU!

Voormalig politieman verzorgt workshops met zelf ontwikkelde alcoholbrillen

13 april 2017

Voormalig politieman verzorgt workshops met zelf ontwikkelde alcoholbrillen Om, naast zijn week, iets moois te doen voor de maatschappij is Dave Damen, voormalig politieman en nu vertegenwoordiger, alcoholbrillen gaan maken en verkopen.

Een alcoholbril laat de drager ervaren hoe het voelt als je te veel gedronken hebt. Ze zijn er in drie `sterktes': 0,5‰, 1,5‰ en 2,5‰. Met die laatste bril op voel je je stomdronken. Je bent niet meer in staat een bal te vangen, je fiets op slot te doen of een trap af te lopen. Het is een veilige manier om te experimenteren. Het hoe en wat is voorlopig nog een bedrijfsgeheim.

Enige tijd terug besloot Damen zich te focussen op het geven van workshops met de alcoholbrillen. Middelbare scholen zijn een belangrijke doelgroep, maar hij verzorgde ook al workshops voor De Nederlandse Bank, de Belastingdienst en Akzo Nobel. Werknemers die teveel drinken zijn of worden een kostenpost voor bedrijven. Met een workshop van Alcoholbrillen.nl wordt het onderwerp bespreekbaar en verteerbaar.

Sandra van Ginneken, beleidsmedewerker van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, zet vraagtekens bij de effectiviteit van dergelijke workshops. Van Ginneken: "Er is voldoende wetenschappelijk bewijs dat incidentele voorlichting niet werkt. En alcohol is in Nederland geen taboe-onderwerp, dat alleen middels speciale speeltjes bespreekbaar kan worden gemaakt."

Bron: emmen.nu.

Laatste nieuws