NL EN
DONEER NU!

Utrecht verbiedt verkoop glühwein

12 december 2020

 Utrecht verbiedt verkoop glühwein  De gemeente Utrecht maakt een einde aan de glühweinverkoop in de stad. Net als in veel andere steden is de binnenstad er de laatste weken veranderd in een soort kerstmarkt.

Veel horecaondernemers hebben voor hun zaak een stalletje met warme wijn neergezet om toch nog wat te verdienen. Maar bij die stalletjes werd het afgelopen weekeinde wel heel gezellig. Dus greep de gemeente in. Vier naast elkaar gelegen kroegen die een kerstmarkt met glühwein op het centrale plein Neude waren begonnen kregen een vermaning vanwege de drukte. En donderdagavond besloot waarnemend burgemeester Peter den Oudsten dat de verkoop van glühwein op straat helemaal niet meer mag.

Daarmee komt er een einde aan een gedoogconstructie die in het begin van de coronacrisis ontstond. Afhaalrestaurants en -cafés mogen normaal gesproken geen alcohol verkopen. Maar om de gesloten horeca tegemoet te komen werd dit tijdelijk gedoogd. “Voor gesloten flessen blijven we gedogen, maar ondernemers die open bekers of open flessen verkopen wijzen we actief op het verbod”, zegt een woordvoerder van de burgemeester.

Bron: trouw.nl.

Laatste nieuws