NL EN
DONEER NU!

Scholieren Gala Breda krijgt nieuwe naam en andere datum

29 november 2019

Scholieren Gala Breda krijgt nieuwe naam en andere datum Het Scholieren Gala Breda (SGB) gaat bij de volgende editie 'Het Gala' heten. Ook krijgt het feest een andere datum (februari ipv december) en mag er weer alcohol worden gedronken, hebben de organisatie, de gemeente en middelbare scholen besloten.

Jongeren die al beschonken aankomen bij het feest, worden door de beveiliging aan de deur geweigerd. Alle bezoekers van 18 jaar of ouder krijgen bij vertoning van een geldig ID-bewijs een 18+-bandje. Om te voorkomen dat deze mensen drank voor minderjarigen gaan halen, mogen zij maar één alcoholhoudend drankje per keer aan de bar halen. Minderjarigen die worden betrapt met alcohol krijgen de eerste keer een waarschuwing. Houden ze zich daar niet aan? Dan worden zij van het feest verwijderd en riskeren zij een boete. Ook zijn er bij de nieuwe editie 'sfeerbeheerders' aanwezig. Het feest eindigt voortaan om 2.00 uur.

Het scholierengala werd vorig jaar vroegtijdig beëindigd omdat er veel leerlingen beschonken waren en er geduw en gedrang ontstond. Twee mensen werden onwel door de drukte en moesten worden onderzocht door ambulancemedewerkers.

Bronnen: nu.nl en bredavandaag.nl.

Laatste nieuws