NL EN
DONEER NU!

Leidse platenzaak aangepakt vanwege bierconsumptie

26 april 2018

Leidse platenzaak aangepakt vanwege bierconsumptie Op Record Store Day, zaterdag 21 april 2018, verkoopt Velvet Leiden al jaren een enkel biertje aan klanten. De dag werd door het personeel afgesloten met een biertje voor de winkel. Toen kwamen 3 opsporingsambtenaren. Die hebben de mede-eigenaar, Mark Siera, een waarschuwing gegeven vanwege de aanwezigheid van (sterk) alcoholhoudende drank en alcohol drinkende mensen in zijn zaak en het overtreden van het verkoopverbod.

Op 25 april kreeg Velvet opnieuw bezoek, nu van 5 handhavers, een nacontrole. Toen werd geconstateerd dat de wet nog steeds werd overtreden omdat er in de winkel nog alcoholhoudende dranken aanwezig waren. Die werden volgens Siera in beslag genomen, waarna er "gedreigd werd met een boete van 20.000 euro en een gevangenisstraf van zes maanden."

Daags erna is er contact geweest met een gemeenteambtenaar. Siera: "Die was niet blij met de situatie en gaat dit bij de burgemeester van Leiden aankaarten. Ik ga dan ook ervan uit dat dit met een sisser gaat aflopen. Buiten onze zaak om zijn er ook bijvoorbeeld bruidswinkels die een glaasje wijn aanbieden bij het passen."

Bronnen: entertainmentbusiness.nl en sleutelstad.nl.

Laatste nieuws