NL EN
DONEER NU!

Driekwart Telegraaflezers tegen beperken alcoholverkoop tot slijterij

9 april 2021

Driekwart Telegraaflezers tegen beperken alcoholverkoop tot slijterij Driekwart van de Telegraaflezers die reageerden op een stelling in de rubriek 'Wat u zegt' wil niet dat alcoholhoudende dranken alleen door slijterijen worden verkocht. Het is een van de maatregelen die het RIVM heeft genoemd in de strijd tegen alcoholmisbruik. Slechts een kwart van de respondenten is hiervoor te porren.

Drank duurder maken vinden nog minder mensen een goed idee. Bovendien is er weerstand tegen te veel heffingen: "Accijnzen omhoog, BTW omhoog, alles wordt maar duurder."

Er zijn echter ook respondenten die vinden dat drank 'te normaal' is geworden. "Kijk maar naar de talkshows. Daar wordt net zo makkelijk drank op tafel gezet als water. Zo lijken die talkshow meer op een borreluurtje."

Een miniem aantal respondenten denkt dat ze zelf zouden minderen met drank als dat alleen maar bij de slijter verkrijgbaar zou zijn. De meesten geloven juist niet dat ze dan zelf minder gaan drinken.

Bron: telegraaf.nl.

N.B. Uit een afgelopen week openbaar gemaakte studie van SEO bleek dat 41% van de Nederlanders voorstander is van het beperken van de verkoop tot de slijterij van dranken met meer dan 6% alcohol. Pils blijft dan in levensmiddelenwinkels verkrijgbaar.

Laatste nieuws