NL EN
DONEER NU!

Nu alleen nog alcoholvrij bier bij WK-stadions Qatar

19 november 2022

48 Uur voor de start van het WK in Qatar heeft wereldvoetbalbond FIFA, na discussie met de Qatarese autoriteiten, laten weten dat in de Budweiser biertenten bij de stadions alleen nog maar alcoholvrij bier verkocht mag worden. Het beleid was afgelopen week al aangescherpt toen de biertenten voor fans naar minder zichtbare locaties bij de stadions moesten verhuizen.

De verkoop van alcoholhoudende dranken is nu geconcentreerd op het FIFA Fan Festival, andere fanbestemmingen en locaties met vergunning, valt te lezen in een verklaring van de FIFA. In de fanzone mag je alleen maar bier voor jezelf halen. En maximaal vier bier per persoon per dag. Bier met alcohol wordt alleen gegeven na zeven uur. Eén blik van 0,5 liter Budweiser bier kost ruim € 13.

FIFA-voorzitter Gianni Infantino ziet geen groot probleem in de op het laatste moment ingevoerde verbod op alcoholverkoop bij de WK-stadions. "Ik denk dat je het wel overleeft als je drie uur geen bier kunt drinken", zei Infantino tijdens een persconferentie in Doha.

Volgens diverse media zouden de aangescherpte regels bij de stadions niet gelden voor de skyboxen met FIFA-bobo’s, zij zouden tijdens de wedstrijden nog gewoon alcohol kunnen drinken. De FIFA zelf geeft daar geen duidelijkheid over.

ABInBev, het moederbedrijf van Budweiser, heeft geen verklaring afgegeven over het verbod op bier in de stadions, maar de FIFA meldt dat er "begripvol" is gereageerd.

Bronnen: telegraaf.nl, nos.nl, rtlnieuws.nl en ad.nl.

Laatste nieuws