NL EN
DONEER NU!

Blokhuis stuurt brief naar TK naar aanleiding van de motie Van der Staaij

23 november 2017

Blokhuis stuurt brief naar TK naar aanleiding van de motie Van der Staaij Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft een brief aan de Tweede Kamer gestuurd naar aanleiding van een aangenomen motie van Kees van der Staaij (SGP). Deze motie heeft betrekking op spoedzorg aan patiënten die regelmatig in het gedrang komt doordat veel spoedeisende hulpposten in de weekenden overbelast raken door mensen die overmatig drank en drugs hebben gebruikt.

In het kader van de motie van de Tweede Kamer heeft VWS contact gezocht met de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulpartsen (NVSHA), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). Deze partijen hebben laten weten van mening te zijn dat er momenteel voldoende gebeurt. De staatssecretaris concludeert uit dat signaal dat deze partijen de in gang gezette maatregelen effectief vinden.

Daarom gaat Blokhuis in zijn brief voornamelijk in op staand beleid, dat zich concentreert op preventie van drugsgebruik en schadelijk alcoholgebruik. Veel ziekenhuizen hebben een preventiebeleid ontwikkeld en medewerkers getraind in het omgaan met agressie. Daarnaast hebben veel ziekenhuizen hun beveiliging ingericht op agressief gedrag. De samenwerking met politie is over het algemeen ook goed.

Bron: rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws