NL EN
DONEER NU!

Horeca 26 juni 2021 weer regulier open; alcoholklok opgeheven

18 juni 2021

Horeca 26 juni 2021 weer regulier open; alcoholklok opgeheven Met ingang van 26 juni a.s. mag de horeca weer regulier open, wel onder voorwaarden. De alcoholklok wordt dan ook opgeheven. Dat meldde minister-president Mark Rutte vanavond op een persconferentie.

De voorwaarden zijn dat de horeca de gasten registreert, hun gezondheid checkt en ze een vaste zitplaats geeft, waarbij de 1,5 meter in acht moet worden genomen. Indien er kuchschermen zijn kan die 1,5 meter op het terras kleiner zijn.

Nachtclubs en disco’s mogen ook weer open, maar de gasten van die horecagelegenheden moeten in het bezit zijn van een coronatoegangsbewijs, dus vooraf zijn getest of gevaccineerd, danwel corona hebben gehad.

Ook andere maatregelen worden versoepeld. Wat wel blijft gelden zijn de basisregels: houd 1,5 meter afstand, was je handen vaak en test jezelf bij symptomen van corona. Het mondkapje blijft op plekken waar het niet goed mogelijk is je aan de 1,5 meter regel te houden. Het advies om thuis te werken wordt ook versoepeld.

Bron: rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws