NL EN
DONEER NU!

Rotterdamse ondernemer wordt verplicht alcohol te schenken

25 november 2017

Rotterdamse ondernemer wordt verplicht alcohol te schenken Om hangjongeren te weren, moest het Tiendplein in Rotterdam weer levendig worden. Daar hoort alcohol bij volgens het plan van gemeente Rotterdam, de corporatie Woonstad en ondernemers.

Het Turkse café restaurant Ilya moet bier tappen en andere alcoholhoudende dranken serveren. Dat staat in de brief die de Alliantie West-Kruiskade onlangs stuurde aan uitbater Özkan Bayram. Zo niet, dan kan pandeigenaar Woonstad een dwangsom opleggen of zelfs de huur opzeggen, staat in de brief. Zelf wil Bayram geen alcohol schenken, omdat zijn overwegend islamitische klanten (veelal gezinnen met kinderen) dan weg gaan.
"Alcoholvrije horeca is een gat in de markt", zegt Bayram. "Voor het eerst heb ik een zaak die goed loopt. Als ik mijn bedrijfsconcept verander, weet ik niet of ik de investeringen terugverdien."

Inmiddels heeft Bayram een gesprek gehad met de directie van de Alliantie West-Kruiskade, aldus de woordvoerder van Woonstad. "Daar komt een vervolg op."

Bron: nrc.nl.

Laatste nieuws