NL EN
DONEER NU!

Horeca op Schiphol gaat overmatige drinkers drank weigeren

12 juni 2018

Horeca op Schiphol gaat overmatige drinkers drank weigeren De horeca op Schiphol gaat overmatige drinkers harder aanpakken. Onhandelbare en agressieve passagiers zijn een toenemend risico in de lucht, omdat ze de veiligheid in gevaar brengen. Problemen ontstaan vaak door overmatig alcoholgebruik. Dat begint meestal al op luchthavens.

"De 2800 medewerkers op Schiphol worden getraind om tijdig in te grijpen, voordat mensen zwaar onder invloed zijn", zegt topman Walter Seib van HMSHost, waarbij tachtig restaurants en bars op Schiphol zijn aangesloten, goed voor 70% van de horeca. "Probleemgevallen krijgen geen drank meer. Ook waarschuwen we zo mogelijk hun vertrekkende vluchten", stelt hij in gesprek met De Telegraaf.

Ook Schiphol noemt het belangrijk dat medewerkers altijd alert zijn en toezien op verantwoord alcoholgebruik op de luchthaven. "Onze eigen collega’s doen dat en het is een goede zaak dat HMSHost eveneens veel aandacht heeft voor het schenken van drank met mate", aldus een woordvoerder.

Bron: telegraaf.nl.

Laatste nieuws