NL EN
DONEER NU!

Verkoopverbod alcohol op de Wallen verlengd om overlast te voorkomen

30 april 2022

Het alcoholverkoopverbod op de Amsterdamse Wallen wordt verlengd om drukte en overlast in de omgeving te voorkomen. Dat melden burgemeester Femke Halsema, wethouder Economische Zaken Egbert de Vries en plaatsvervangend voorzitter van de binnenstad Micha Mos in een brief aan de gemeenteraad.

Het alcoholverkoopverbod gaat op 6 mei in en geldt op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 16.00 uur voor winkels, snackbars en slijterijen, maar niet voor horeca.

Ook worden terrasuitbreidingen op een groot deel van Burgwallen-Oude Zijde en de gehele Nieuwmarkt weggehaald en komen er meer maatregelen tegen straatdeals.

Naast de aangekondigde maatregelen bereidt het gemeentebestuur aanvullende wijzigingen voor. Als de situatie daarom vraagt, kan het alcoholverkoopverbod worden verlengd of de horecasluitingstijden in het weekend worden teruggebracht tot 03.00 uur of 02.00 uur, of wordt er na een bepaalde tijd geen bezoek meer toegelaten in horecagelegenheden.

Ook wordt overwogen om de toegang tot het gebied tijdens de piekuren af te sluiten en bezoekersaantallen te richten op 70% van het pre-coronaniveau, misschien zelfs door draaipoorten te installeren.

Bron: hoevelaker.nl.

Laatste nieuws