NL EN
DONEER NU!

Instagram helpt drankgedrag tieners in kaart te brengen

1 november 2015

Instagram helpt drankgedrag tieners in kaart te brengen Het drinkgedrag van tieners kan in kaart worden gebracht door het analyseren van foto's op Instagram. Dat tonen wetenschappers van de University of Rochester aan.

De Amerikaanse wetenschappers ontwikkelde een speciaal computerprogramma, waarmee ze sneller en goedkoper in staat zijn om patronen in jongerendrinkgedrag aan het licht te brengen dan met conventionele onderzoeken. Ook kregen ze extra patronen boven tafel, zoals welke merken of drankjes favoriet zijn bij verschillende demografische groepen.

"Als je jongeren op de gebruikelijke manier ondervraagt over hun drinkgedrag, krijg je mogelijk sociaal gewenste of niet helemaal eerlijke antwoorden. Ook komt het voor dat jongeren helemaal niet reageren op een officiële enquête, waardoor de onderzoeksresultaten niet representatief zijn", aldus de onderzoekers.
Instagram heeft dit probleem niet. Minderjarige drinkers delen hun alcoholervaringen zelf via social media. Dit geeft onderzoekers de kans hun gedrag ongestoord te observeren.

Bron: nu.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl