NL EN
DONEER NU!

Nijmeegse sportverenigingen leven NIX18 beter na

26 maart 2019

Nijmeegse sportverenigingen leven NIX18 beter na De naleving van regels rond het verstrekken van alcohol aan minderjarigen in kantines van Nijmeegse voetbalverenigingen is sinds 2016 sterk verbeterd. Dit is de conclusie aan de hand van audits die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden bij verschillende verenigingen.

Bij een onderzoek van de GGD in 2016 werd duidelijk dat het slecht gesteld was met de naleving van de regels: slechts in 31% van de gevallen werden de regels nageleefd. De gemeente besloot daarna in actie te komen en sprak uiteindelijk eind 2017 met de Federatie Amateurvoetbalverenigingen in Nijmegen (FAN) af door middel van onafhankelijke audits het naleven te stimuleren. Aan het eind van het jaar bleek dat in 63% van de gevallen de wet correct is nageleefd.

De gemeente en FAN hebben daarom afgesproken de onafhankelijke audits voort te zetten. Aanvullend wordt daarbij gedacht aan het hanteren van een systeem waarbij clubs die hun handhaving volgens de audits goed doen, beloond kunnen worden en clubs die dit juist niet doen terugvallen in het normale controlesysteem van de gemeente. Zo kan de beperkte handhavingscapaciteit van de overheid efficiënter worden ingezet.

Bron: rn7.nl.

Laatste nieuws