NL EN
DONEER NU!

Meesten die één maand geen alcohol drinken, drinken daarna ook minder

31 december 2015

Meesten die één maand geen alcohol drinken, drinken daarna ook minder In sommige landen worden in deze tijd van het jaar campagnes gehouden om mensen aan te sporen één maand geen alcohol te drinken. Nederland kent de IkPas-campagnes die in februari/maart georganiseerd worden. Deze campagnes hebben niet als doel de deelnemers in geheelonthouders te veranderen, maar om hen ook na die maand minder te laten drinken. Uit onderzoek naar de Britse ‘Dry January’- campagne (geen representatieve steekproef overigens) blijkt dat dat inderdaad voor de meesten het geval is.

Na die droge maand dronken de deelnemers gemiddeld minder alcohol dan ervoor, vooral de deelnemers die het niet-drinken de hele maand hadden volgehouden (ongeveer tweederde). Ze zeiden ook dat ze het makkelijker vonden om alcohol te laten staan. Het artikel is verschenen in The Psychologist.

Bij een minderheid was sprake van een terugval: van de mensen die het hadden volgehouden, zei een op de tien een half jaar later méér te drinken dan voor hun ‘droge maand’.

Bron: nrc.nl.
Engelstalige samenvatting: hier.

Laatste nieuws