NL EN
DONEER NU!

Van Rijn zendt Kamer brief over nieuw Trimbos-onderzoek

14 september 2016

Van Rijn zendt Kamer brief over nieuw Trimbos-onderzoek Staatssecretaris Martin van Rijn heeft vandaag de Tweede Kamer geïnformeerd over het onderzoek naar middelengebruik onder studenten op mbo/hbo.

In zijn brief benadrukt Van Rijn dat blijvende inzet op preventie nodig is om studenten in het mbo en hbo, evenals alle scholieren in het vo, te beschermen tegen roken, alcohol drinken en drugsgebruik. Het versterken van de norm dat je onder de 18 niet rookt en drinkt, en het verbeteren van de naleving door verstrekkers vormt daarbij de basis. Verder is binnen het schoolprogramma De Gezonde School en Genotmiddelen - in tegenstelling tot voorheen - nu extra aandacht voor het mbo. Ook heeft het Trimbos-instituut een preventiemodel alcohol, tabak en drugs voor studenten in het hbo en in het wetenschappelijk onderwijs (wo) ontwikkeld.

Voor wat betreft alcohol neemt de staatssecretaris de uitkomsten van dit onderzoek mee in de evaluatie van de Drank- en Horecawet die ik dit jaar uitvoer.

Bron: rijksoverheid.nl.

kamerbrief-over-onderzoek-naar-middelengebruik-onder-studenten-op-mbo-hbo.pdfkamerbrief-over-onderzoek-naar-middelengebruik-onder-studenten-op-mbo-hbo.pdf (91,8 kB)

Laatste nieuws