NL EN
DONEER NU!

Britse artsen willen verbod op alcoholreclame binnen de sport

25 december 2014

Britse artsen willen verbod op alcoholreclame binnen de sport In een ingezonden brief in de Guardian roepen 37 prominente artsen en verpleegkundigen op tot een verbod op alcoholreclame binnen de sport. Reclame voor alcohol hoort volgens hen niet thuis op voetbalshirts.

De spelers van Everton hebben het merk Chang, een Thais biermerk, op hun shirt. De club heeft net weer een 3-jarig contract getekend dat 16 miljoen pond op schijnt te brengen. Celtic, de Schotse kampioen, wordt gesponsord door Magners, volgens schattingen voor 1,5 miljoen pond per jaar. De Glasgow Rangers hadden vorig jaar een sponsorcontract met het biermerk Tennent’s en daarvoor met Carling, ook een biermerk.

Voetbal, maar ook andere sporten, rekenen op alcoholproducenten om hun kas te spekken. Daar moet, volgens de schrijvers van de ingezonden brief, een einde aan komen. Zij pleiten voor een verbod, nu zelfregulering niet heeft weten te voorkomen dat veel sportieve evenementen (vooral die aantrekkelijk zijn voor jongeren én volwassenen) geheel gedomineerd worden door enkele grote alcoholmerken.

Bron: theguardian.com.
Brief: theguardian.com .

Laatste nieuws