NL EN
DONEER NU!

Nachtclubs en discotheken hopen op snellere versoepeling

27 juni 2020

Nachtclubs en discotheken hopen op snellere versoepeling Nachtclubs en discotheken willen snellere versoepeling van de coronamaatregelen, anders vrezen ze voor hun voortbestaan. Het is de enige sector die nog geen versoepelingen van de maatregelen in het vooruitzicht heeft.

Op de coronapersconferentie van woensdag werden wederom versoepelingen aangekondigd voor verschillende sectoren. Over nachtclubs en discotheken zei de minister-president dat er op 1 september "een nieuw weegmoment" komt.

De belangrijkste reden daarvoor is dat de anderhalve meter maatregel op die plekken moeilijk na te leven is. Het versoepelen van maatregelen voor nachtclubs en discotheken leiden in Zuid-Korea eerder tot een nieuwe uitbraak. In de Portugese hoofdstad Lissabon liep het aantal besmettingen op na onder andere illegale feestjes.

"Daar hebben we van geleerd en wij willen het anders aanpakken. Maak het legaal in plaats van illegaal", aldus Yagoub. "We vragen van te voren of iemand klachten heeft, er is een temperatuurcontrole en bij een eventuele besmettingshaard weten we gelijk wie gewaarschuwd moet worden, omdat iedereen van te voren heeft gereserveerd."

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws