NL EN
DONEER NU!

Jongerenambassadeurs adviseren over "Zien drinken, doet drinken”

29 april 2020

Jongerenambassadeurs adviseren over "Zien drinken, doet drinken” Twee duo’s jongerenambassadeurs gingen afgelopen zomer aan de slag bij het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP. De duo’s zochten aan de hand van enquêtes uit wat de invloed van het drinkgedrag van ouders is op dat van hun kinderen.

Het jongerenambassadeurschap van Ilana, Mylou, Madelief en Milou was in het kader van hun profielwerkstuk voor school. De uitkomsten van hun onderzoeken worden gebruikt door de Alliantie Alcoholbeleid Nederland (AAN) bij de Alcohol Actieweek ‘Zien drinken doet drinken’ die in het najaar plaatsvindt.

Madelief en Milou zochten informatie over de invloed van ouders op de leeftijd dat hun kinderen beginnen met drinken. Op hun enquête kregen ze 526 reacties van zowel ouders als kinderen. En wat blijkt? Een groot deel van de kinderen bevestigen die invloed.

Het duo Ilana en Mylou onderzocht of ouders bereid zijn om te stoppen met drinken in het bijzijn van kinderen. Dat leverde verdeelde meningen op. Hun advies: een jaarlijkse alcoholvrije dag en meer reclames op zichtbare plekken. Bewustwording van ouders zou de focus moeten zijn.

Bron: jongerenambassadeurs.com.

Laatste nieuws