NL EN
DONEER NU!

Burgemeester mocht boete opleggen voor wederverstrekking

13 december 2018

Burgemeester mocht boete opleggen voor wederverstrekking De Raad van State heeft geoordeeld dat de burgemeester van Schouwen-Duiveland een boete mocht opleggen aan een horecabedrijf voor overtreding van het verbod op wederverstrekking.

Het betreft een horecabedrijf dat met polsbandjes werkt. De toezichthouders constateerden dat een meisje, dat geen polsbandje had en later zeventien jaar bleek te zijn, een jongen aansprak en hem geld gaf. De jongen plaatste een bestelling bij de barmedewerker die vervolgens een glas vulde met een alcoholhoudende drank. Het meisje stond volgens het controlerapport gedurende de bestelling achter de jongen. De jongen rekende de bestelling af waarna hij zich omdraaide naar het meisje. Het meisje seinde dat ze een rietje bij haar drankje wilde. Daarna nam de jongen het wisselgeld aan van de barmedewerker waarop de jongen het drankje doorgaf aan het meisje. Volgens het controlerapport gebeurde dit in het zicht van het barpersoneel.

Volgens de toezichthouders, de burgemeester, de rechtbank en nu ook de Raad van State is hier sprake van wederverstrekking, waarbij de drank kennelijk bestemd was voor het meisje. Uit het controlerapport blijkt voldoende dat het meisje van de jongen een alcoholhoudende drank wilde hebben. Zij stond achter de jongen, had geen polsbandje om en seinde naar de jongen dat ze een rietje wilde.

Bron: rechtspraak.nl.

Laatste nieuws