NL EN
DONEER NU!

Slogan ’whiskybedrijf’ op tricot van Koninklijke HFC

18 juli 2017

Slogan ’whiskybedrijf’ op tricot van Koninklijke HFC Op het shirt van Koninklijke HFC komt dit jaar niet de naam, maar de slogan van de sponsor, een whiskybedrijf. Dit omdat de KNVB niet wil dat de sponsornaam op het shirt komt, omdat dat in strijd is met de Reclamecode voor Alcoholhoudende Drank.

Begin vorig seizoen ontstond commotie over de nieuwe hoofdsponsor van HFC. De tweededivisionist kreeg vlak voor de eerste competitiewedstrijd uit tegen Kozakken Boys van de KNVB te horen dat de naam Scotch Whisky Internationaal niet was toegestaan op het tricot.

In allerijl werden toen nieuwe shirts aangerukt. Aangezien HFC een principiële uitspraak van de KNVB wilde over de kwestie, werd besloten een week later wel in het omstreden shirt te spelen, thuis tegen Lienden. Waarna een boete volgde en gedreigd werd met uitsluiting van de competitie. De clubleiding ging daartegen in beroep, maar werd in december in het ongelijk gesteld.

HFC is zaterdag voor het eerst in de shirts met de nieuwe tekst te zien. Om 17.00 uur spelen de Haarlemmers thuis tegen Telstar. Het is het eerste duel van de oefencampagne.

Bron: ijmuidercourant.nl.

Laatste nieuws