NL EN
DONEER NU!

Hoogleraar Kahn schrijft boek over schadelijke effecten alcohol

30 september 2016

Hoogleraar Kahn schrijft boek over schadelijke effecten alcohol Komende week verschijnt het boek "Op je gezondheid" van hoogleraar psychiatrie Rene Kahn. Het boek gaat over de effecten van het genotmiddel alcohol.

Ruim acht van de tien Nederlanders gebruikt alcohol. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien het niet alleen smakelijk is (gemaakt), maar ook een fijn gevoel geeft: de stof ontspant en maakt ons zelfverzekerd, optimistisch, vrolijk en sociaal soepel.

Toch is het drinken van alcohol, na roken van tabak, de belangrijkste vermijdbare oorzaak van sterfte ter wereld. Maar een glaasje rode wijn is toch juist goed voor de gezondheid? Helaas. Onderzoek dat dit suggereerde blijkt – bij nadere beschouwing – onbetrouwbaar. Dat niet alleen: de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat alcohol de kans op vele vormen van kanker, waaronder borstkanker, aanzienlijk vergroot. Kortom, alcohol is schadelijk voor de gezondheid. Dat lijdt geen twijfel. En dat ongunstige effect begint al bij een glas per dag, zo concludeert de Gezondheidsraad.

Bron: uitgeverijbalans.nl.

Laatste nieuws