NL EN
DONEER NU!

Groningen treedt op tegen bierautomaat in studentenflat

27 februari 2017

Handhavers gaan een waarschuwingsbrief sturen nadat bleek dat er een bierautomaat was geplaatst in een studentenflat in Groningen. Het betreft een studentenflat voor het grootste deel in beheer bij een huisvestingbureau voor studenten. Daar had men ook al een melding gekregen en contact opgenomen met het bedrijf dat de automaat had geplaatst. Het bier was inmiddels verwijderd uit de automaat.

In de Drank- en Horecawet staat dat het ondernemers verboden is automaten te hebben staan waaruit de afnemers zelfstandig alcoholhoudende drank kunnen betrekken. Die bepaling is opgenomen om te zorgen dat de leeftijdsgrens wordt nageleefd en dat er geen alcohol wordt verstrekt aan dronken personen.
Er is in de wet één uitzondering opgenomen. En dat is voor hotelkamers. Daar mag een automaat of koelkastje staan met o.m. alcoholhoudende dranken.

Momenteel zijn er diverse bedrijven die zelftapinstallaties en automaten met bier aanbieden. In de meeste gevallen is het gebruik van deze installaties en automaten dus verboden.

Laatste nieuws