NL EN
DONEER NU!

Kabinet: geen versoepelingen per 21 april, mogelijk wel vanaf 28 april

12 april 2021

Het demissionaire kabinet gaat morgen geen versoepelingen aankondigen van de coronamaatregelen per 21 april. Dat liet een woordvoerder van het kabinet weten na het Catshuisoverleg van zondag.

Afgelopen week werd gesproken over het schrappen van de avondklok en het openen van terrassen en winkels over anderhalve week, maar het kabinet vindt dat toch nog te vroeg omdat de piek in het aantal besmettingen nog niet is geweest. Als de besmettingscijfers het toelaten, zijn het openen van terrassen en het schrappen van de avondklok wel voorzien voor de week erna.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) noemt het "uitermate teleurstellend" dat het demissionaire kabinet komende dinsdag geen versoepelingen van de coronamaatregelen per 21 april zal aankondigen. De branchevereniging vindt het nieuws "opnieuw een keiharde klap in het gezicht van horecaondernemers". Volgens de KHN is de volksgezondheid voor horecaondernemers het belangrijkst, "maar de horeca kan én wil echt veilig en verantwoord open", schrijft de organisatie in een persbericht.

De burgemeesters van de vier grote steden reageren ook teleurgesteld op het nieuws. In een gezamenlijke verklaring doen ze opnieuw een dringend beroep op het kabinet om onder meer de terrassen weer te openen.

Ad Melkert, de bestuursvoorzitter van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen is opgelucht. "Dit is zuur voor heel veel mensen die op versoepelingen hadden gerekend of gehoopt", aldus Melkert, "maar het is ook hartstikke nodig, want het is alle hens aan dek in de ziekenhuizen."

Overigens denken enkele ziekenhuisdirecteuren daar weer anders over. Lid van de Raad van Bestuur van het Amsterdam Universitair Medisch Centrum (UMC) Mark Kramer is het eens met het dringende verzoek van de burgemeesters om de buitenruimten gereguleerd te heropenen. Eerder liet de bestuursvoorzitter van het Amsterdamse OLVG-ziekenhuis ook al weten dat hij de oproep om te versoepelen steunt.

Bronnen: nos.nl, nos.nl, nos.nl en nieuws.nl.

Laatste nieuws