NL EN
DONEER NU!

Belgische wijn- en gedistilleerdbranche wil 18-jaarsgrens

29 maart 2018

Belgische wijn- en gedistilleerdbranche wil 18-jaarsgrens De Belgische federatie voor wijn en gedistilleerd wil alcohol verbieden voor minderjarigen. Nu zijn bier en wijn toegelaten voor jongeren vanaf 16 jaar, gedistilleerd mag pas vanaf 18. De federatie vindt dat onlogisch en onduidelijk.

Wat de minimumleeftijd betreft, wordt er in België momenteel nog een onderscheid gemaakt op basis van productcategorie. Zo is het verboden om gedistilleerde drank te verkopen, te schenken of aan te bieden aan 18 min. Onder gedistilleerde dranken verstaan we onder andere advocaat en likeur. De minimumleeftijd voor bier en wijn bedraagt dan weer 16 jaar.

De vaak complexe technische verschillen in regelgeving voor bier, wijn en gedistilleerde dranken leiden tot een gebrekkige kennis en naleving van de wet door alcoholverkopers en jonge consumenten. "Daarenboven wordt de indruk gewekt dat consumptie van bepaalde soorten alcohol minder risicovol is dan andere", klinkt het bij kenniscentrum Vinum Et Spiritus.

Bron: vtm.be.

persbericht_geen-18-geen-alcohol.docxpersbericht_geen-18-geen-alcohol.docx (32,8 kB)

Laatste nieuws