NL EN
DONEER NU!

Amsterdam gaat horeca strenger controleren

11 januari 2017

Amsterdam gaat horeca strenger controleren De gemeente Amsterdam gaat horecagelegenheden strenger controleren om vooral overmatig drankgebruik door jongeren tegen te gaan. Aanleiding is een onderzoek waaruit blijkt dat cafés en andere horecagelegenheden slecht presteren als het gaat om controle van de minimumleeftijd en het blijven schenken aan mensen die al dronken zijn.

Voor het onderzoek werden 'mystery shoppers' op pad gestuurd naar cafés, supermarkten, slijterijen, cafetaria's, avondwinkels en sportverenigingen. Ze bekeken daar of er werd gecontroleerd op leeftijd en testten in cafés of ze nog alcohol konden krijgen terwijl ze (deden alsof ze) flink aangeschoten waren.

De minimumleeftijd werd het best gecontroleerd in supermarkten en slijterijen. Sportverenigingen, avondwinkels en vooral de horeca scoorden het slechtst. Ook het verbod op 'doorschenken' aan mensen die al dronken zijn, werd in de bezochte cafés slecht nageleefd. In bijna driekwart van de bars konden de 'dronken' acteurs gewoon doordrinken.

De gemeente zal de komende jaren extra maatregelen nemen om te controleren of de regels worden nageleefd, onder meer met extra preventie en met de inzet van jonge, meerderjarige handhavers.

Bron: nu.nl.

Laatste nieuws