NL EN
DONEER NU!

Jupiler Non Alcohol kandidaat Gouden Windei

12 november 2016

Wil jij scherp blijven, ben je zwanger of drink je om principiële of religieuze redenen geen alcohol? Dan kun je beter geen alcoholvrij bier drinken. In veel alcoholvrije biertjes zit namelijk... alcohol! Dat mag, in de EU. Als er maar niet 'te veel' alcohol in dat biertje zit.

Nederlands bier mag 0,1% alcohol bevatten, maar in een Belgisch 'alcoholvrij' biertje kan gemakkelijk 0,5% alcohol zitten, zoals in Jupiler Non Alcohol. Elk EU-land mag zelf beslissen waar zijn alcoholgrens ligt. En dat bier mag in de hele EU verkocht worden. Zo mag een Belgische brouwer dus meer alcohol in zijn alcoholvrij bier stoppen dan een Nederlandse brouwer. In Frankrijk en Italië vinden ze tot 1,2% alcohol verwaarloosbaar. Dus les jij je dorst met flink wat flesjes 'alcoholvrij' Frans bier, dan kun je daar ‘alcoholvrij’ licht van in je hoofd worden.

Voedselwaakhond Foodwatch vraagt zich af waarom Jupiler Non Alcohol niet gewoon Jupiler Alcoholarm heet, want alcoholarm is ook een categorie bier. Jupiler Non Alcohol is daarom 1 van de 7 kandidaten in de verkiezing voor het meest misleidende product van 2016: het Gouden Windei.

Bron: foodwatch.org.

Laatste nieuws