NL EN
DONEER NU!

Agenda verantwoord alcoholgebruik van branche en maatschappelijke organisaties naar Kamer

6 december 2012

Agenda verantwoord alcoholgebruik van branche en maatschappelijke organisaties naar Kamer Staatssecretaris Martin van Rijn heeft vandaag een document naar de Tweede Kamer gezonden met de agenda van de alcoholbranche en verschillende maatschappelijke partijen om te komen tot een verantwoord alcoholgebruik.

De afgelopen maanden hebben vertegenwoordigers van Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (Stiva), brouwers, producenten van gedistilleerde dranken, Trimbos Instituut, Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), Koninklijke Horeca Nederland (KHN), NOC-NSF, GGD-Nederland, de Ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Veiligheid en Justitie (V&J), Economische Zaken (EZ) en de burgemeester van Hoorn elkaar in een aantal strategische sessies van het Directeuren Overleg Alcohol (DOA) gesproken. Zij gaan samen de schouders zetten onder een alcoholgebruik door de Nederlandse bevolking met een verantwoord risico.

Bron: rijksoverheid.nl.

Hieronder vindt u een reactie van STAP op dit werkplan.

commentaar-van-stap-op-werkplan-samenwerking-alcoholindustrie-en-gezondheidsorganisaties-versie.doccommentaar-van-stap-op-werkplan-samenwerking-alcoholindustrie-en-gezondheidsorganisaties-versie.doc (135 kB)

Laatste nieuws