NL EN
DONEER NU!

Amsterdam heeft imago van drugs- en drankwalhalla van Europa

14 januari 2019

De gemeente Amsterdam is te uitgekleed en werkt onvoldoende samen om de problemen in het Wallengebied op te kunnen lossen. Dat concludeert ombudsman Arre Zuurmond in een rapport dat hij schreef nadat hij een halfjaar onderzoek deed in het gebied.

Een belangrijk punt vindt Zuurmond dat bewoners zich vaak niet gehoord voelen. Daarom pleit Zuurmond voor een gezamenlijk kantoor in de binnenstad voor buurtmanagers, gebiedsmakelaars en handhavers.

Volgens Zuurmond staat Amsterdam bekend als de stad waar alles kan, 'een drugs- en drankwalhalla van Europa'. Dit trekt een hoop overlast veroorzakende toeristen. Daarom adviseert hij een paar beperkende maatregelen. Zo moeten er op ieder moment maar een beperkt aantal bezoekers tot de Wallen toegelaten worden. Bovendien is hij voor een minimum leeftijdsgrens in het gebied. Zuurmond vindt ook dat er een limiet moet komen op het aantal taxi's in de stad. Tot slot wil hij dat Schiphol het aantal goedkope vluchten omlaag brengt, om zo de enorme toestroom van toeristen terug te dringen en moet het imago van Amsterdam worden gewijzigd. Toeristen moeten worden voorgelicht dat in Amsterdam niet alles kan en mag.

Zuurmond is van mening dat de controle van taxi's, geluidsoverlast en verkeersovertredingen met innovatieve technieken, en op afstand gecontroleerd moeten worden. De handhaving van nu noemt hij 'ouderwets bureaucratisch en papier gedreven'. Ook wil hij dat er een systeem wordt ontwikkeld voor horecagelegenheden, waarmee legitimatiebewijzen van bezoekers gescand kunnen worden.

Bron: at5.nl.

feesten-of-beesten-3-concept-.pdffeesten-of-beesten-3-concept-.pdf (761 kB)

Laatste nieuws