NL EN
DONEER NU!

Bewegingswetenschapper over sportbier: "Vitaminesupplement is een betere keuze"

5 maart 2017

Bewegingswetenschapper over sportbier: "Vitaminesupplement is een betere keuze" Studenten van de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelden een biertje speciaal voor na het sporten. Volgens de makers is het een gezonder alternatief. Dat wordt door een bewegingswetenschapper betwijfeld.

Het biertje bevat 2% alcohol. Er zitten ook maar 57 kcal in een flesje, terwijl er in een normaal bierflesje ongeveer 130 kcal zitten. Verder zijn er vitaminen en mineralen toegevoegd die zouden helpen bij het herstel van je lichaam. Om het recept te beschermen, willen de studenten echter niet aangeven hoeveel van elke vitamine en mineraal er in het biertje zit.

Volgens Dr. Herman IJzerman, bewegingswetenschapper aan de Vrije Universiteit, zouden ze dat wel moeten doen: "Een teveel aan vitamine C en E kan op een gegeven moment ten koste gaan van wat je wilt bereiken met je training." Hij doelt hier op een onderzoek waaruit bleek dat een teveel aan vitamine C en E de spieropbouw en -herstelprocessen kan verstoren.

In dat opzicht zijn vitaminesupplementen misschien toch een betere keuze: daarbij staat precies op het potje wat erin zit. IJzerman: "Je zou dus ook kunnen zeggen: ik drink gewoon mijn biertje en neem dan een vitaminepil."

Bron: nporadio1.nl.

Laatste nieuws