NL EN
DONEER NU!

EU geeft ruim € 5 miljoen subsidie voor sherry-promotie in Nederland

2 juli 2021

Onder de motto 'Enjoy, it's from Europe' subsidieert het EU-agentschap CHAFEA (Consumers, Health, Agriculture and Food Executive Agency) sinds 2014 wereldwijd campagnes voor agrarische producten en voedingsmiddelen uit de Europese Unie. Vanuit dat budget wordt geld gegeven aan een campagne die tot doel heeft Nederlanders meer sherry te laten drinken.

De sherry-campagne heeft een budget van bijna € 7,5 miljoen euro. De bijdrage van de EU daaraan is om en nabij de € 5.250.000, zo is te lezen op de site van de Europese Unie.

Eind april werd Nederlands eerste Sherry Show uitgezonden, live vanuit de Balie in Amsterdam. Tafelgasten werden online vergezeld door een honderdtal professionals, wijn- en lifestylejournalisten die alles bespraken rondom de beschermde oorsprongsbenaming van sherry.

En dat is slechts het begin: de komende twee jaar staat sherry centraal in een nieuwe promotiecampagne die in Nederland en Spanje draait.

Commentaar Wim van Dalen (STAP): Dit soort subsidies zijn in volkomen tegenspraak met plannen van diverse EU-lidstaten, waaronder Nederland, om de alcoholproblematiek terug te dringen. Van Dalen hoopt dat het Nederlandse Parlement hier een stokje voor gaat steken.

Bron: nu.nl.

Laatste nieuws