NL EN
DONEER NU!

Extra maatregelen in Enschede om naleving horeca te verbeteren

6 februari 2019

Extra maatregelen in Enschede om naleving horeca te verbeteren Bij een onderzoek afgelopen najaar onder 131 Enschedese horecabedrijven bleek dat het jongeren in 82% van de gevallen lukte om alcohol te kopen. Die 82% ligt flink hoger dan het Nederlandse gemiddelde van 63%. Er worden daarom in Enschede extra maatregelen genomen.

Zo wordt de raad voorgesteld om 40.000 euro voor de komende vier jaar uit te trekken voor nieuw onderzoek en extra controles. Omdat steeds meer jongeren thuis drinken of in huiselijke omgeving zal de komende jaren meer aandacht worden besteed aan de rol van de ouders.

De lokale horecavereniging Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE) wil dat horecaondernemers ook zèlf gaan bijdragen. Meedoen aan de gekozen methodiek kost ondernemers 480 euro per jaar. “Voor het geld krijgen ze wel wat terug”, aldus Joris Eleveld van VHSE. "Ons horecapersoneel wordt opgeleid in de NIX18 campagne, en in elke onderneming wordt vier keer per jaar getoetst of er geschonken wordt. We krijgen op die toetsing terugkoppeling of er geschonken is, daardoor krijg je snel resultaat."

Met de feedback krijgt het personeel tips over hoe om te gaan met jongeren die alcohol willen. In Utrecht heeft dezelfde methode al voor snel resultaat gezorgd, in minder dan een jaar groeide het percentage horecaondernemers dat géén alcohol schenkt aan minderjarigen aanzienlijk.

Bronnen: rtvoost.nl en rtvoost.nl.

Laatste nieuws