NL EN
DONEER NU!

Jongeren aan sterke drank tijdens carnaval

2 februari 2018

Jongeren aan sterke drank tijdens carnaval Jongeren drinken tijdens carnaval vaak sterke drank en shotjes, terwijl de oudere generatie vaker kiest voor bier, een glas fris of water. Dit blijkt uit onderzoek van Feestkleding365.nl, waarbij aan ruim 2.000 respondenten werd gevraagd naar hun drinkgedrag.

Van de jongeren van 20 jaar en jonger geeft 69,9% van de ondervraagden aan shotjes te nuttigen tijdens carnaval en 61,6% van hen drinkt tijdens carnaval ook sterke drank zoals wodka en tequila. Bier blijft in algemene zin het populairste drankje voor carnavalvierend Nederland.

Meer dan de helft van de ondervraagden (52,6%) geeft aan tijdens de carnavalsweek meer dan vijftien glazen alcohol te nuttigen.

Uit het onderzoek komt zelfs een duidelijke trend naar voren: naarmate mensen ouder worden, geven zij tijdens carnaval minder geld uit aan alcoholhoudende dranken. Zo geeft het grootste deel van de jongeren (74,9%) tussen de 21 en 30 jaar tussen de 50 en 200 euro uit aan drank, terwijl het merendeel van de mensen van 50 jaar of ouder niet meer dan 25 euro uitgeeft.

Bron: feestkleding365.nl.

Laatste nieuws