NL EN
DONEER NU!

Steekproef in Utrecht laat slechte naleving alcoholregels zien

4 januari 2014

Steekproef in Utrecht laat slechte naleving alcoholregels zien Tieners van 16 en 17 jaar kunnen ondanks de nieuwe alcoholregels nog probleemloos aan drank komen. Dat schrijft het AD zaterdag op basis van een steekproef in Utrecht.

De tieners bezochten vijf winkels en vijf cafés in Utrecht, de stad die juist aankondigde direct streng te gaan handhaven. De resultaten: op alle tien locaties kunnen ze zonder problemen bier, wijn en sterke drank kopen. En zelfs op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Utrecht bemachtigden de tieners moeiteloos drank.

Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, schrikt van de resultaten. "Ik had niet gedacht dat jongeren helemaal nergens alcohol konden kopen. Maar dat op vrijwel alle plekken bier of wijn werd verkocht aan deze tieners vind ik wel heel sterk”. Hij geeft aan groot voorstander te zijn van de Ageviewer. Van Dalen: “Bij dit systeem hoeft de caissière geen keuze te maken, wat veel prettiger werkt. Het is zo goed als waterdicht”.

Bron: ad

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl