NL EN
DONEER NU!

Festivals hebben drankverstrekking naar eigen zeggen goed geregeld

4 augustus 2017

Festivals hebben drankverstrekking naar eigen zeggen goed geregeld De grotere festivals zien niets in een voorstel om voortaan nog maar twee drankjes tegelijkertijd te schenken tijdens evenementen en festivals. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP pleit daarvoor. De maatregel zou de kans verkleinen dat alcoholhoudende dranken worden doorgegeven aan jongeren onder de 18.

Woordvoerder Bente Bollmann van het festival Lowlands in Biddinghuizen, noemt het voorstel van STAP "stompzinnig en totaal niet realistisch". Hij zegt dat bezoekers van onder de 18 een speciaal polsbandje dragen op Lowlands en dat aan hen geen alcohol wordt verkocht. Ook wordt erop toegezien dat zij geen alcohol krijgen van anderen.

Ook Machiel Hofman, organisator van festival ZAND in Almere ziet niets in het voorstel. "Het initiatief is goed en het gedachtegoed erachter ook, maar praktisch gezien is het onmogelijk. Het levert beperkingen en problemen op. Zoals lange rijen." Bij ZAND is het nu geregeld met polsbandjes en er wordt actief gecontroleerd. "Ik geloof niet dat het plan van STAP kan werken."

De wat kleinere festivals als het Pieperfestival in Emmeloord en het Bevrijdingsfestival in Almere werken net als Lowlands en ZAND met polsbandjes. Ze vinden het idee van STAP prima, maar hebben het naar eigen zeggen momenteel goed geregeld.

Bij organisator van het Drakenbootfestival in Apeldoorn klapperen de oren als hij hoort over het voorstel van STAP. "Dat meen je niet? Als dit wordt ingevoerd, kunnen we er wel mee stoppen." Waarom? “Heel simpel, de drankomzet is cruciaal om het evenement in de benen te houden."

Bronnen: omroepflevoland.nl en destentor.nl.

Laatste nieuws