NL EN
DONEER NU!

Wens Bavaria is nog lang niet geregeld

16 januari 2018

De campagne van bierbrouwer Bavaria om van carnaval twee nationale feestdagen te maken, neemt steeds serieuzere vormen aan. De petitie is binnen twee dagen door honderdduizend mensen ondertekend. Maar daarmee is nog niet zomaar geregeld dat carnaval een nationale feestdag wordt.

Hoe het proces dan verder verloopt? "Een speciale Commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven oordeelt of het burgerinitiatief door de Tweede Kamer behandeld wordt. Deze commissie heeft zijn eigen regels om dit te beoordelen", licht een woordvoeder van de Tweede Kamer toe. Ze kan daar nog niet op vooruit lopen.

Als je een feestdag wilt veranderen, dan kan dat alleen met een wetswijziging. Maar of werknemers op een feestdag ook daadwerkelijk vrij zijn, wordt niet in de wet geregeld. Dat ligt meestal vast in een arbeidsovereenkomst of in de cao van een werknemer.

Werkgeversorganisatie VNO-NCW Brabant-Zeeland laat weten niet enthousiast te zijn over het plan. Volgens Tijmen Bergen van VNO-NCW kunnen mensen die vrij willen met carnaval dit probleemloos regelen met hun werkgever. "Verplichte vrije dagen vastleggen, is niet meer van deze tijd", zegt de woordvoerder van de werkgeversorganisatie.

Bron: rtlnieuws.nl.

Laatste nieuws