NL EN
DONEER NU!

Slijters keihard in de aanval tegen groeiend aantal borrelshops

22 oktober 2015

Slijters keihard in de aanval tegen groeiend aantal borrelshops Sinds een paar weken geleden de rechter in Den Bosch heeft bepaald dat er in elke slijterij – ook de inpandige borrelshops - constant een leidinggevende moet zijn, is de geest uit de fles. De brancheorganisatie van slijters, de Slijtersunie, heeft de afgelopen weken een inventarisatie gemaakt waar alle borrelshops zich bevinden en heeft, met de uitspraak van de rechter in de hand, inmiddels vijftig burgemeesters opgeroepen om de wet te handhaven.

Supermarkten zijn ’not amused’. Zij vinden het een gotspe dat ze gedurende alle openingsuren een gekwalificeerd iemand in de drankenhoek moeten inhuren. Dat komt, met een winkel die zeventig uur per week open is, al snel neer op twee voltijdbanen. Daarmee worden ze enorm op kosten gejaagd.

Inmiddels zijn er door een paar gemeentebesturen al verschillende boetes aan supermarkten uitgeschreven en wordt er zelfs gedreigd met het sluiten van de supermarkten die ’in overtreding’ zijn. Juristen van retailorganisaties zijn in allerijl aan de slag gegaan om iets aan de uitspraak van de rechter te kunnen doen. Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de brancheclub die de supers vertegenwoordigt, gaat dan ook in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter.

Bron: telegraaf.nl.

Link naar uitspraak: rechtspraak.nl.

Laatste nieuws