NL EN
DONEER NU!

Gemeente Reusel-De Mierden verstrekt vergunningen voor drinkcampings

31 juli 2015

Ze noemen het Adje Kratje en het werkt zo: je begint 's ochtends met een lege krat pils, die aan het einde van de dag gevuld moet zijn met 24 geleegde flesjes. Door een touwtje aan je enkel sleep je de uitdaging overal mee naartoe. Dixi of snackbar 't Huukske; geen grote of kleine boodschap zonder bierblok aan het been. Krijg je de krat niet vol, dan ben je, ja, toch een beetje een loser.

In en om het Brabantse grensdorp Reusel, de woonplaats van fotograaf Tom van Limpt, stikt het elk jaar van de provisorische campingterreintjes waar 14- tot 17-jarigen hun eerste vrije dagen dopen. 'Kamperen bij de boer' heet de traditie officieel en wie zijn terrein aan 'de jeugd' ter beschikking stelt moet een vergunning aanvragen bij de gemeente Reusel-De Mierden.

Vrijheid en grenzen verkennen is waar het volgens Van Limpt om draait, al zullen de vakantievierders zulke grote woorden zelf niet snel in de mond nemen. Van Limpt: 'Ze meten hun krachten, sommigen hebben hun eerste ontmoetingen met drank en met meisjes. De gehele kampeerplek wordt gebruikt als urinoir en zo wordt hún terrein afgebakend.'

Bron: volkskrant.nl.

Laatste nieuws